Cursus liedinterpretatie

Cursus Liedinterpretatie Vrienden van het Lied op zaterdag 4 en zondag 5 juni 2016

De ‘Amateurcursus’ heeft dit jaar bariton Hans Pieter Herman en pianist Maurice Lammerts van Bueren als docenten. Beiden zijn niet alleen uitmuntende liedvertolkers, maar hebben ook ruime ervaring als docent.

Van de duo’s wordt verwacht dat zij een programma voorbereiden van vier tot zes liederen, waarvan een werk van Mendelssohn. Hiermee borduren we voort op de Mendelssohn Dag van het Lied van 8 november 2015 in Utrecht. Daarnaast wordt een lied van een Nederlandse componist op prijs gesteld. De docenten coachen de duo’s gezamenlijk, waardoor zanger, pianist én het ‘samen muziek maken’ ruime aandacht krijgen. Het minimum aantal duo’s is zes (met 2 uur lestijd per duo), het maximum acht (met 1,5 uur lestijd per duo). Toehoorders zijn van harte welkom, ook voor een dag of dagdeel.

Plaats en tijd
De cursus wordt gehouden in Cantina Vocaal te Amsterdam, een gastvrije locatie voor tal van vocale activiteiten, zie www.cantinavocaal.nl.
Aanvang zaterdag om 10.30 uur (einde rond 18.30 uur), aanvang zondag 9.30 uur. De cursus wordt afgesloten met een slotconcert door de deelnemers van ± 17.30-18.30 uur, dat voor alle belangstellenden gratis toegankelijk is.

Globale kosten
Voor deelnemers zijn de kosten afhankelijk van het aantal duo’s: voor VvhL-leden maximaal € 175,- pp inclusief koffie/thee en lunches. Voor niet-leden zal dat max € 40,- meer zijn, voor jongeren t/m 27 jaar minder.
Toehoorders die VvhL-lid zijn betalen € 25,- per dag inclusief koffie/thee/lunch, niet-leden iets meer en jongeren minder. Dagdelen worden naar rato berekend. Wie bij aanmelding lid wordt, betaalt daarvoor maar € 25,- (t/m 27 jaar € 7,50).

Nadere info en aanmelding
Uitgebreidere info staat vanaf januari 2016 op deze website.
Aanmelding voor deelname kan uitsluitend via het dan te downloaden formulier.

Inlichtingen
Voor ‘muziekinhoudelijke’ vragen bij Ria Frowijn via ria.frowijn@gmail.com.
Overige inlichtingen bij Annette Ovink via 0541 517516 of ahodovink@a1.nl

Mooie recensies "The Moon's a Gong, hung in the Wild"

AV2349

*****
-No.5 in de Top Tien beste CD’s van 2015
-CD van de Maand (september)
“De Nederlandse pianist Maurice Lammerts van Bueren speelde al diverse premières van werken van Heggie en met zijn energetische spel, muzikaliteit en schitterende techniek kruipt hij in de liederen en brengt ze tot leven. Een belangrijke bijdrage aan de discografie van Jake Heggie!”
Opera Nederland

“Heggie doopt zijn pen in verschillende inktpotjes. Cabaret en musical vloeien soepel over in jazz. De Amerikaanse ballad vermengt zich moeiteloos met impressionisme à la Debussy. Zijn populariteit onder zangeressen is makkelijk te begrijpen. Hij levert ideaal recitalrepertoire: behaaglijk melodieus, met een spontaan, eigentijds tintje.
Ook Angelika Kirchschlager doopt haar stembanden in honing. Ze is een volleerd vertelster (…). De piano van Maurice Lammerts van Bueren klinkt puntgaaf.”
De Volkskrant, Guido van Oorschot

“Het is één groot feest, deze fantastische opname – ook in technische zin! – van negentien liederen van de Amerikaan Jake Heggie (1961), een componist die – zeer ten onrechte! - in ons land nog altijd weinig bekendheid geniet. Dankzij de inspanningen van Maurice Lammerts van Bueren (…) hoop ik dat daar nu definitief verandering in komt.
Beide uitvoerders voelen zich duidelijk zeer thuis in Heggies sprookjesachtige wereld. Met haar flexibele heldere mezzo etaleert Kirchschlager een verrassende veelzijdigheid; Lammerts van Bueren maakt dankbaar en virtuoos gebruik van de niet geringe pianistische mogelijkheden die Heggie hem biedt. Aanbevolen!”
De Liedvriend, Henriette Posthuma De Boer

“Smakelijke liedkunst. (…) De Oostenrijkse mezzo Angelika Kirchschlager zingt zijn liederen met veel flair. (…) De grootste verleidingskunst schuilt echter in de begeleiding door pianist Maurice Lammerts van Bueren, die het initiatief heeft genomen voor deze opname.”
De Telegraaf, Thiemo Wind