Pianist Maurice Lammerts van Bueren behaalde zijn diploma Uitvoerend Musicus bij Jan Wijn aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij vervolgde zijn studie voor de aantekening Kamermuziek aan hetzelfde instituut bij Ludmilla Baslawskaja. Liedbegeleidingslessen kreeg hij onder meer van Graham Johnson en Rudolf Jansen.

Maurice Lammerts van Bueren heeft zich volledig toegelegd op het liedbegeleiden. Hij trad op met vele zangers, onder wie Angelika Kirchschlager, Henk Neven, Florieke Beelen, Kristina Bitenc, Thomas Oliemans, Marcel Reijans, Lilian Farahani, Ekaterina Levental, Henriette Feith, Karolina Hartman, Vivien Shotwell en Hans Pieter Herman. Daarnaast is hij oprichter en pianist van het Coco Collectief.
Onlangs kwam bij Avie Records de CD “The moon’s a gong, hung in the wild” uit, waarop hij Angelika Kirchschlager begeleidt in liederen van Jake Heggie.

Voordat hij zich uitsluitend richtte op het begeleiden van zangers, werkte hij als kamermusicus met vele instrumentalisten, zoals de violisten Theo Olof, Frederieke Saeijs en het vioolduo Theo Olof/Herman Krebbers. Met Trio Suleika, waarvan hij 13 jaar deel uitmaakte, won hij de Vriendenkrans van het Concertgebouw en de prestigieuze Kersjesprijs.
Naast optredens in Nederland gaf hij kamermuziek- en liedrecitals in België, Duitsland, Frankrijk, Trinidad, Slovenië, de Verenigde Staten, Taiwan, Zweden en Syrië.

Maurice Lammerts van Bueren is als coach verbonden aan de zangafdeling van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Sinds 2008 is hij Steinway Artist.